معرفی وبلاگ
این وبلاگ هم اخبار مربوط دانشگاه پیام نور را میگه ، هم داستان و گاه گداری هم مطالب خواندنی دیگه امیدوارم مورد قبولتون واقع بشه *************************** *************************** برای بهتر دیدن هر مطلب بر روی لینک ( ادامه مطلب ) که پایان هر قسمت آمده کلیک کنید *************************** *************************** وقتی چیزی را از دست دادی، درس گرفتن از آن را از دست نده. *************************** ***************************
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 904395
تعداد نوشته ها : 268
تعداد نظرات : 77
فریاد ها را همه می شنوند هنر واقعی شنیدن صدای سکوت است - دکتر علی شریعتی
Rss
طراح قالب
محمدرضا عابدي

 

ميوه ‌دُرُشت نخريد

 

اين روزها وقتي براي خريد به بازار ميوه فروشان مراجعه مي‌‌كنيم، ميوه‌‌هايي با ظاهر بسيار درشت كه طعم، خاصيت و ماندگاري چنداني نيز ندارند توجه‌مان را جلب مي‌كند. در واقع اغلب اين ميوه‌ها حاصل استفاده بي‌‌رويه از كودها و سموم شيميايي و باقي ماندن تركيبات نامطلوب آنها در اين گونه محصولات است كه به اين صورت ظاهر مي‌شوند.

امروزه اغلب محصولات كشاورزي در تمام مراحل رشد از طريق كودها و سموم شيميايي تغذيه مي‌‌شوند. اين محصولات طعم خوب و كيفيت بالايي ندارند و نيترات موجود در آنها مي‌‌تواند موجب بروز انواع سرطان‌هاي گوارشي در مصرف ‌كنندگان گردد.

نيترات موجود در كودها مي‌‌تواند در همه انواع ميوه و سبزي رسوخ كند. اما محصولاتي كه در دل خاك جاي مي‌‌گيرند، مثل: پياز، سيب ‌زميني، هويج و ..... قابليت جذب بيشتري دارند. معمولا نفوذ تركيبات نامطلوب كودها در محصولاتي كه در دل خاك رشد مي‌كنند، مي‌‌تواند موجب بزرگ و سنگين شدن سبزي‌هاي غدهاي گشته و سود بيشتري را براي باغدار به دنبال داشته باشد.

اين سموم مي‌‌توانند در انواع ميوه و سبزي كه به صورت بوته‌اي در سطح زمين رشد مي‌‌كنند و ارتفاع كمتري دارند نيز نفوذ كند. اما در مقابل ميوه‌هاي درختي كه ارتفاع بيشتري از زمين دارند، كمتر در معرض اثرات نامطلوب كودها قرار مي‌گيرند. متاسفانه ذرات كودهاي شيميايي وقتي به داخل ميوه و سبزي راه پيدا مي‌كنند با هيچ روشي از بين نمي‌‌روند. البته توصيه مي‌‌شود براي كاهش سموم سطحي، ميوه‌ها را قبل از مصرف با مواد ضد عفوني كننده بشوييد.


 

چه بايد كرد؟



ـ درشتي ميوه‌ها در بيشتر مواقع به دليل نيترات بالاي موجود در آنها است. لذا هنگام خريد از ميوه‌هاي درشت صرف نظر كنيد و ميوه‌هاي متوسط يا كوچك با رنگ روشن را انتخاب كنيد. چرا كه تيره بودن ميوه، خود نشان نيترات بالاي آن است.

ـ از خريد سيب ‌زميني‌هاي كدر و تيره رنگ اجتناب كنيد و پيازهايي را كه بخش خروج جوانه آنها باريك‌تر است، انتخاب كنيد.

ـ كودهاي شيميايي و سموم دفع آفات باعث كاهش ويتامين C و بي‌‌طعم شدن محصول مي‌‌شوند بنابراين وقتي مي‌‌بينيد خيار يا گوجه فرنگي طعم واقعي خود را ندارند مي‌‌توانيد مطمئن شويد كه مقداري از سموم جذب آنها شده است، بنابراين ميوه و سبزيجات بي‌‌مزه را نخوريد.

ـ از خريد سبزيجات غدهاي درشت مثل پياز، سيب ‌زميني و هويج پرهيز كنيد و بدانيد كه در هر كيلو سيب ‌زميني يا پياز بايد 7 الي ٨ عدد از اين محصول جاي گيرد.

ـ ميوه‌هاي تكثير يافته با كودهاي شيميايي بلافاصله پس از بريده شدن تغيير رنگ داده و تيره مي‌‌شوند لذا وقتي سيبي را گاز زديد و به سرعت كدر شد از مصرف آن بپرهيزيد.

ـ سبزي‌هاي برگ درشت و سفت را انتخاب نكنيد و قبل از مصرف ميوه و سبزي به دقت آنها را ضد عفوني كنيد.

ـ بهترين توصيه به هموطنان عزيز آن است كه از مصرف ميوه‌هاي گلخانه‌اي، انباري و وارداتي اجتناب كنيد و نوع فصلي آنها را كه معمولا در فصل معين خود رشد مي‌‌كنند و تازه‌تر و پُرخاصيت‌تر هستند و طعم و ماندگاري بيشتري دارند و در مقايسه با ميوه‌هاي غيرفصلي (گلخانه‌اي) كود و سموم كمتري براي پرورش آنها به كار رفته، استفاده كنيد.




دسته ها : مجله سلامت 14
پنج شنبه 16 6 1391 5:31 بعد از ظهر
X