معرفی وبلاگ
این وبلاگ هم اخبار مربوط دانشگاه پیام نور را میگه ، هم داستان و گاه گداری هم مطالب خواندنی دیگه امیدوارم مورد قبولتون واقع بشه *************************** *************************** برای بهتر دیدن هر مطلب بر روی لینک ( ادامه مطلب ) که پایان هر قسمت آمده کلیک کنید *************************** *************************** وقتی چیزی را از دست دادی، درس گرفتن از آن را از دست نده. *************************** ***************************
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 904566
تعداد نوشته ها : 268
تعداد نظرات : 77
فریاد ها را همه می شنوند هنر واقعی شنیدن صدای سکوت است - دکتر علی شریعتی
Rss
طراح قالب
محمدرضا عابدي

زيتون: Olive
نام علمي: Olea Europaea

زيتون درختچه‌اي است به ارتفاع تقريبا ٣ متر ولي هنگامي كه در شرايط مساعد پرورش مي‌يابد، ارتفاع آن حدود ١٢ متر و قطر تنه‌اش به ٣ متر مي‌رسد. چوب درخت زيتون بسيار سخت و مقاوم است. رنگ آن زرد است كه خطوطي قهوه‌اي رنگ در آن وجود دارد. از چوب زيتون براي تهيه اشياء چوبي ظريف استفاده مي‌شود. برگ‌هاي آن سبز رنگ، بيضوي و دراز و بوضع متقابل يكديگر بر روي ساقه قرار گرفته‌اند. منشاء درخت زيتون احتمالا منطقه مديترانه بوده و از آنجا به نقاط ديگر دنيا راه يافته است.

زيتون معمولا در اوائل تابستان شروع به گل دادن مي‌كند و ميوه آن كم‌كم ظاهر مي‌شود. در اواخر تابستان ميوه آن به ثمر مي‌رسد. در اين هنگام زيتون سبز است و بتدريج تبديل به بنفش و قهوه‌اي و سپس سياه مي‌شود، بطوري كه در اواخر پائيز كه موقع برداشت ميوه است رنگ آن بكلي تيره است.

تركيبات شيميايي:
زيتون رسيده در حدود ٣٠ درصد روغن دارد. اين روغن مخلوطي از اوليئك اسيد Oleic Acid، لينولئيك اسيد Linolenic Acid و پال ميتيك اسيد Palmitic Acid مي‌باشد.

روغن زيتون مايعي است زلال به رنگ زرد روشن مايل به سبز يا زرد طلايي. براي استخراج روغن زيتون ميوه‌ها را له كرده و در داخل كيسه‌اي مي‌ريزند و سپس كيسه را تحت فشار قرار داده تا روغن آن خارج شود. البته از باقيمانده تفاله زيتون كه روغن آن گرفته شده، تحت اثر آب جوش، حرارات و فشار، روغن زيتون معمولي را استخراج مي‌كنند كه ارزش روغن فشار اول را ندارد. زيتون داراي سديم، ويتامين A و E و آهن مي‌باشد.

خواص دارويي:
زيتون رسيده از نظر طب قديم ايران گرم و قابض است و ميوه نارس زيتون سرد و خشك است و روغن زيتون گرم و خشك است. برگ درخت زيتون نيز گرم و خشك مي‌باشد.

١) دم كرده برگ زيتون داروي خوبي براي پائين آوردن فشار خون مي‌باشد. بدين منظور بايد ٢٠ عدد برگ زيتون را داخل ٣٠٠ گرم آب ريخته و آن را به مدت ١٥ دقيقه بجوشانيد. سپس كمي قند به آن اضافه كرده و بمقدار يك فنجان دو بار در روز از آن بنوشيد. بعد از دو هفته بايد به مدت ٨ روز نوشيدن اين دم كرده را قطع كنيد و سپس ادامه دهيد.
٢) روغن زيتون نرم كننده و صفرا بر است.
٣) روغن زيتون دفع كننده سنگ كيسه صفرا است براي اين منظور بايد آن را با آب‌ليمو مصرف كرد.
٤) روغن زيتون كرم‌كش است.
٥) روغن زيتون براي رفع سرفه‌هاي خشك مفيد است.
٦) براي رفع خارش گزيدگي حشرات، روغن زيتون را به محل گزيدگي بماليد.
٧) بدن بچه‌هايي را كه مبتلا به نرمي استخوان و كم خوني هستند با روغن زيتون ماساژ دهيد اثر مفيدي دارد.
٨) براي رفع پيوره لثه، روغن زيتون را بر روي لثه بماليد.
٩) براي برطرف كردن خراش و ترك پوست، گليسيرين و روغن زيتون را بمقدار مساوي با هم مخلوط كرده و روي پوست بماليد.
١٠) دم كرده برگ درخت زيتون تب بر است.
١١) جوشانده برگ درخت زيتون برطرف كننده نقرس و رماتيسم است.
١٢) براي سرباز كردن جوش‌ها و كورك‌ها زيتون را له كرده و روي جوش يا كورك بماليد.
١٣) دم كرده و جوشانده پوست درخت زيتون تب بر و درمان كننده مالاريا است.
١٤) پماد ميوه نارس زيتون براي سوختگي مفيد است.
١٥) جويدن برگ زيتون براي از بين بردن زخم‌هاي دهان مفيد است.
١٦) براي رفع سستي، فلج و لقوه و تقويت نيروي جنسي بايد ٨٠ گرم روغن زيتون را با ١٤ گرم كندر و ١٦ گرم سياه دانه مخلوط كرده و بمدت سه روز از آن بخوريد.
١٧) مصرف رون زيتون از امراض قلبي و سرطان جلوگيري مي‌كند.
١٨) و بالاخره روغن زيتون بهترين روغن براي پخت و پز ميباشد زيرا در اثر حرارات خراب نمي‌شود.

طرز استفاده:
براي بيماري مورد نظر، به افراد متخصص نظر مراجعه نماييد.

مضرات:
روغن زيتون براي هيچ كس مضر نيست و همه افراد مي‌توانند از آن استفاده كنند. فقط ميوه تازه و ياقوتي آن معده را سست مي‌كند و ممكن است توليد استفراغ كنند.


دسته ها : مجله سلامت 1
يکشنبه 19 4 1390 11:42 صبح
X