معرفی وبلاگ
این وبلاگ هم اخبار مربوط دانشگاه پیام نور را میگه ، هم داستان و گاه گداری هم مطالب خواندنی دیگه امیدوارم مورد قبولتون واقع بشه *************************** *************************** برای بهتر دیدن هر مطلب بر روی لینک ( ادامه مطلب ) که پایان هر قسمت آمده کلیک کنید *************************** *************************** وقتی چیزی را از دست دادی، درس گرفتن از آن را از دست نده. *************************** ***************************
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 906336
تعداد نوشته ها : 268
تعداد نظرات : 77
فریاد ها را همه می شنوند هنر واقعی شنیدن صدای سکوت است - دکتر علی شریعتی
Rss
طراح قالب
محمدرضا عابدي

 


۱- مشكلات بينايي برخي از مشكلات و عوارض ناشي از كار با رايانه
مشكلات بينايي يكي از شايعترين مشكلاتي است كه در اثر كار زياد با رايانه ايجاد مي شود؛ مانند درد، ‌سرخي و سوزش چشم و آبريزش آن، دوبيني، احساس تاري ديد كه به كاهش قدرت بينايي، خستگي و درد چشم و سردرد منجر مي شود. چشم هاي انسان عادت دارند تا بسيار راحت بر روي اشياي دور و نزديك متمركز شوند؛ به همين دليل احتمال خستگي ماهيچه چشمي كه بر روي كاغذ و صفحه مانيتور متمركز شده وجود دارد .
همچنين ماهيچه هاي ديگر چشم، از تغييرات نور يا درخشندگي يا از تغيير مسير ديد بين صفحه مانيتور و نوشته هاي در حال تايپ خسته مي شوند و به دليل جابجايي زياد كلمات، ‌چشم قدرت تطابق خود را به مرور از دست مي دهد. افرادي كه داراي اختلالات انكساري اصلاح نشده هستند بيشتر در معرض خطر هستند.

۲ - عوارض مفصلي و عضلاني:
يكي ديگر از شايع ترين عوارض كار با رايانه، دردهاي عضلاني و درد مچ دست و بازوهاست. درد گردن و كمر و در درازمدت، خميدگي پشت، از عوارض ديگر كار زياد و طولاني با رايانه است.
معمولاً كاربران رايانه، ساعدها، دست ها، بازوان، پشت و گردن خود را در يك حالت ثابت قرار مي دهند و اين عمل باعث وارد شدن فشار زياد، در زمان طولاني، بر روي ماهيچه ها و تاندون هاي فرد مي شود و در نهايت مي تواند به مشكلات عضلاني و مفصلي نيز منجر شود. در اين رابطه، فاكتورهاي ارگونوميكي نظير باركاري، حركت تكراري، طرز نشستن، زاويه ديد، وضعيت ميز و صندلي، ارتفاع صفحه كليد و مانيتور، وضعيت نوري، سرعت تايپ ، عدم آرامش رواني و ... مي تواند از فاكتورهاي عمده خطر باشد.

۳- مشكلات زايماني و بارداري:
برخي پژوهشگران، بر اين باورند كه زايمان ها و بارداري هاي غيرعادي و تولد نارس و ناقص، با استفاده از صفحه نمايش رايانه و وجود تشعشعات آن مربوط است. انستيتو بهداشت شغلي فنلاند، امكان ارتباط بين اشعه ناشي از رايانه و سقط جنين را مورد مطالعه قرار داده است. در اين مطالعات مشخص شد كه سقط جنين در زناني كه در معرض ميدان هاي مغناطيسي حاصل از رايانه با قدرت بيش از ۹/۰ ميكروتسلا ( واحد اندازه گيري شدت ميدان مغناطيسي ) قرار دارند شايع تر است. ( بنابراين توليد كنندگان و وارد كنندگان رايانه بايد اين موضوع را جدي گرفته و استانداردهاي قانوني را رعايت كنند. ) همچنين استرس ها و فشارهاي كاري در امور رايانه اي و وضعيت مناسب بدني در هنگام كار نيز از جمله عوامل ايجاد كننده اين عوارض هستند.

۴- مشكلات پوستي:
ولتاژ زياد لامپ تصوير باعث توليد ميدان الكترواستاتيك و بارهاي الكتريكي مثبت در سطح خارجي صفحه نمايش مي شود. در ميدان بين بارهاي مثبت و صورت اپراتور، گرد و خاك و ذرات در تمامي جهات حركت مي كنند. اگر چه ميزان گرد و خاك و ذرات بسته به نوع تهويه اتاق ،‌كفپوش و عوامل ديگر تغيير مي كند، هميشه وجود دارند.
جريان بارهاي مثبت حاصل در اين ميدان،‌ ممكن است در كساني كه حساسيت پوستي دارند باعث خشك شدن پوست دست و صورت و ترك خوردن آن شود.
همچنين بررسي هايي صورت گرفته كه نشان مي دهد افرادي كه از حساسيت هاي پوستي شكايت دارند و هنگام كار بيشتر تحت فشارهاي فكري و عصبي قرار مي گيرند، اين فشارها و استرس ها مي تواند باعث تغييرات هورموني مانند تيروكسين ( هورمون غده تيروئيد ) و پرولاكتين ( هورمون هيپوفيز قدامي) و همچنين ضايعات پوستي شود.
در يك مطالعه ديگر نيز كه در سوئد صورت گرفته است ارتباط بين ضايعات پوست صورت و كار با رايانه را به فاكتورهاي رواني اجتماعي و مسائل محيط كار نسبت داده اند. البته فاكتورهاي شخصي هم در بروز اين ضايعات دخالت دارند.

۵- استرس و مشكلات رواني - عصبي:
حجم كار زياد و دوري از همكاران در محيط كار مي تواند منجر به بروز مشكلات رواني شود. البته لازم به ذكر است كه كار با كامپيوتر افسردگي زا نيست بلكه حجم زياد كار است كه در ايجاد استرس رواني نقش دارد.

۶- تنفس گازهاي مضر:
بدنه رايانه و نمايشگرها بر اثر گرم شدن، بوي مخصوصي از خود متصاعد مي كنند.
از جمله اين بوها گاز ديوكسين است كه توسط بدنه رايانه ( بر اثر حرارت ) و صفحه نمايشگر توليد مي شود. اين مواد به عنوان مواد ضد حريق در بدنه نمايشگر و بردهاي رايانه به كار مي روند. همچنين گاز ازن به هنگام كار چاپگر ليزري توليد مي شود كه به بافت مخاطي بيني، چشم و گلو آسيب مي رساند.
بنابراين، رعايت استاندارد هاي مربوط در اين خصوص توسط وارد كنندگان يا توليد كنندگان رايانه ضروري است.


دسته ها : مجله سلامت 3
يکشنبه 2 5 1390 2:20 بعد از ظهر
X